Prajitura cu crema de ciocolata si rom

de ionela2682 in Prajituri, 4 Feb 2013 | 8609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat: (Unitate de masura este cana de 250ml)
  • 1 1/2 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 1 fiola esenta de rom
  • 1/2 cana zahar pudra
  • 2 linguri cu varf cacao
  • Sirop
  • 4 linguri zahar
  • 1 cana apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor
  • ciocolata cu lapte
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si rom:

Prepararea blatului:

Intr-un castron adaugam ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare). In alt bol adaugam ingredientele umede (lapte, apa, ulei, oua, zeama de lamaie). Amestecam fiecare compozitie.

Compozitia umeda se adauga peste cea uscata, omogenizam, turnam in tava de copt cu hartie de copt sau unsa cu unt/ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, temperatura medie, pana trece testul scobitorii. Scoatem si lasam pe un gratar sa se raceasca.

Siropul:

Zaharul il punem intr-o craticioara pe foc si tinem pana se caramelizeaza, turnam apa si lasam sa se topeasca caramelul. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Adaugam esenta de rom.

Crema:

Untul la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pudra. Adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.

Asamblare:

Blatul copt si racit se taie in 2 pe orizontala in doua foi egale ca grosime. Se insiropeaza cu 1/2 din cantitatea de sirop, se  pune 1/2 cantitate de  crema pe unul din blaturi, se niveleaza si se acopera cu cel de-al doilea blat ,se acopera cu cealalta 1/2 din crema ramasa. Se da la rece pana se intareste crema, apoi se portioneaza cuburi. Peste fiecare cub se va turna cate 1 lingura de ciocolata topita si cate o bezea de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ginapuflea 1

06.02.2013, 12:59

o bunatate! Asi vrea sa intreb referitor la lapte.Cat se pune 1/2 cana sau o cana,doua?

ionela2682 1

06.02.2013, 15:46

1/2 inseamna jumatate de cana!

ginapuflea 1

06.02.2013, 16:38

Stiu, ca 1/2 inseamna o jumatate,dar mai devreme nu vazusem la ingredientele pt blat cat lapte se pune.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tropicana